Bio zöldség- és gyümölcslevek.

Bio Céklalé
Természetes védelem

Régóta ismert a céklában található mélyvörös festékanyag, a betanin jótékony hatása. A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Talán ez a zöldségféle a legismertebb, hiszen a hagyományos gyógyításban mindig fontos szerepet kapott. A modern kutatások is hírt adnak az érrendszert karbantartó, májvédő hatásáról, valamint a rosszindulatú betegségek megelőzésében, kiegészítő kezelésekben betöltött szerepéről. A biológiai termesztés biztosítja, hogy a Dr.Steinberger Céklalé a növény valamennyi egészséges alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza. Méregtelenítéshez, lé- és böjtkúrához is kiváló.

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Fogyasztási javaslat: reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl!

Bio zöldbúzafű koktél
Zöld életerő: vitaminok, ásványi anyagok, enzimek a búzafűben

Ezt a csodálatos fűfélét mint táplálékforrást az ember már nyolcezer éve felfedezte. Az évezredek, évszázadok alatt egész kultúrák alapvető élelmiszerévé vált, ezért valóságos misztérium övezi, a búza az élet forrásának jelképe, az élet szó szinonimája. Csak az utóbbi időkben tűnt fel újra a búzafű az étrendünkben. Az utóbbi években tudományos kutatások igazolták, hogy a zöld növény sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz értékes hatóanyagokat, mint a mag. Hihetetlen mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és enzimet tartalmaz. Több benne a kalcium, mint a tejben, és ötször nagyobb a magnéziumot-tartalma, mint a csúcstartó banáné. A búzafűben lévő klorofil segít a vérszegényeknek, javítja a szervezet oxigénellátását, és frissebb lesz tőle a bőr. A búzafű egyik legfontosabb alkotóeleme a vas, ami a vér oxigénszállító molekulájához, a hemoglobinhoz kötve segíti a vérben az oxigén és a szén-dioxid szállítását.

A búzafű másik alkotóeleme a magnézium. Ez a legfontosabb védő hatású ásványi anyaga szervezetünknek, és nagy a szerepe az idegrendszer helyes működésében, de hatással van az izmokra, és a csontok felépítésére is. Ugyancsak fontos alkotóeleme a búzafűnek a nátrium. Jelenléte elengedhetetlen az idegrendszeri ingerületek átvitelénél is. A szelént szintén tartalmazza a búzafű, ami nélkülözhetetlen a sejtmembránok épségben tartásához. Cink ugyancsak van az éltető zöld lében. A haj, a szem, és a férfi nemi szervek egészsége miatt szükségesek ez az elem. Még a máj, a vese, az izom, és a bőr igényel belőle sokat. A legfontosabb szerepe azonban a vércukorszint-szabályozásban van. Az A-vitamin tartalma miatt a búzafű fontos a testszövetek megfelelő növekedésében, az egészséges bőr megőrzésében, a szervezet immunválaszában - elősegítve a baktériumok, vírusok és élősködők okozta fertőzések leküzdését. Többféle B-vitamin tartalma miatt elengedhetetlen az agy közötti idegi átvitelben, az energiát termelő enzimek működésében. B-2 vitamin tartalma miatt a búzafű serkenti a memóriát, megelőzi az idegkárosodást, csökkenti a cukoréhséget, megőrzi a köröm és a haj egészségét, enyhítheti a terhességi görcsöket. B-6 vitamin tartalma besegít az izmok és más szövetek felépítésébe, enzimek előállításában is nélkülözhetetlen. Szerepe van a szép bőr, az idegrendszer egészséges működése és a fertőzések leküzdésében. Enyhíti a premenstruációs tüneteket, egyensúlyban tartja a nemi hormonokat.

A búzafű leve intenzív méregtelenítés mellett növeli az erőnlétet, ellenállóbb lesz szervezetünk a betegségekkel szemben. Erőteljes sejtregeneráló hatású, növeli a sejtek energiáját. Lassítja az öregedést. Serkenti a vérképzést, javítja a szövetek oxigénellátását. Rendkívül hatásos tavaszi fáradság ellen, és remek kiegészítője a tisztító, salaktalanító kúráknak. Megteremti a szervezetben a sav-bázis egyensúlyt.

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Fogyasztási javaslat: reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl!

Bio B-Aktív
Kiváló antioxidáns

Rudolf Breuss híres osztrák természetgyógyász receptje szerint készült tejsavas erjesztésű 100 %-os zöldséglé céklából, sárgarépából, zellerből, burgonyából, és retekből. Ideális az egészséges táplálkozás kiegészítésére, a szervezet tehermentesítésére. Alacsony kalóriaértékű, ezért cukorbetegek étrendjébe szintén jól beilleszthető.

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Fogyasztási javaslat: Általánosan reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl! Betegség esetén napi 5,0 dl, de konzultáljon orvosával!

Bio Zöldséglé
Kalóriaszegény

Biológiailag termesztett zöldségfélék ízletes leve. A kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. A paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla jellegzetes zamata is. Ezeken kívül tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt, petrezselymet és sót. A-vitamin provitaminjában, B1- és C-vitaminban igen gazdag. A szervezet jódellátásának javításához a zöldséglevet jódozott étkezési sóval fűszerezik. Kalóriaszegény, ezért fogyókúrához, lékúrákhoz is kitűnő. Fáradtság, fásultság esetén már egy pohár fogyasztása is felfrissít .

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Fogyasztási javaslat: reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl!

Fekete áfonya nektár

Az áfonyák legelterjedtebb gyümölcseink közé tartoznak. Terméseiket nyersen fogyasztjuk, illetve préslék, kompótok, lekvárok, bor, pálinka formájában, mint egészséges táplálékot vagy élvezeti italt ismerjük. Történeti hátterük is igen érdekes. Az Európában legismertebb fekete áfonya termése már a legkorábbi időkben is fontos szerepet játszott, a XVI.-XVII. században pedig gyógyászati célokra is alkalmazták. A hamvas (mocsári) áfonyából készült bort az ókori germán rituálék során fogyasztották, a középkorban miseborként használták. A vörös áfonya gyümölcsét a svédek az erdő aranyának nevezték. Az észak-amerikai nagytermésű áfonya népszerűsége is egyre nő.

Az egész Európában honos Erikafélék (Ericaceae) családjába tartozó fekete áfonyát (Vaccinium myrtillus L.) világszerte termesztik is. Kiterjedt élelmiszeripari felhasználása, egészségmegőrzést elősegítő tulajdonsága miatt is a legtöbbet tanulmányozott áfonya gyümölcs. Értékét jelzi, hogy a nyers és szárított gyümölcs (Myrtilli fructus recens; Myrtilli fructus siccus), hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben, elismerve ezzel terápiás jelentőségét is.

Bár a fekete áfonya termés fitokémiai ismerete, farmakológiai és terápiás/klinikai dokumentáltsága jelentős, fogyasztása igen helyesen elsősorban gyümölcsként terjedt el, de napjainkban étrendkiegészítőként is egyre gyakrabban találkozhatunk készítményeivel.

Jelzi ez azt a fontos felismerést, hogy a növényekben és kiemelten egyes gyümölcsökben bőségesen megtalálható polifenol természetű anyagok: flavonoidok, a gyümölcs színét adó antociánok, különböző molekulatömegű oligomer procianidinek fontos szerepet töltenek be egészségünk megőrzésében. A fekete áfonyatermésnek is ezek a biológiailag aktív vegyületei, amit kiegyensúlyozott vitamin-, növényi sav- és cukortartalom egészít ki. Együttesük sajátosan fanyar, kellemes ízt eredményez.

Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a fekete áfonya hatóanyagai megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, tágulási képességét, ezáltal csökkentik az érelmeszesedés, a keringési betegségek, perifériás érbántalmak (vénás elégtelenség, aranyér) ödémásodás kialakulásának esélyét. Mint ismert, e betegségek előfordulása összefügg a nem megfelelő táplálkozással, mozgásszegény életmóddal. Ezek, illetve az un. oxidatív stressz (egészségkárosító szabad gyökök) következtében ugyanis bekövetkezik az ér legbelső sejtrétegének hibás működése, amit késleltetni tudnak az áfonya hatóanyagok.

A gyümölcs színéért felelős antociánok előnyös élettani aktivitásának jelentős összetevője a szemre, illetve látásra kifejtett hatás. Az antociánok csökkentik a retina fényérzékeny pigmentjének lebomlását, serkentik képződését, ugyanakkor védik a szem kapillárisait, javítják mikrocirkulációját. Alkalmazása előnyös a cukorbetegség következtében kialakuló retinopátia gátlásában, az éjszakai látás javításában, az időskori látásélesség csökkenés és szürke hályog kialakulás késleltetésében.

A gyümölcsöt, ennek főzetét és száraz kivonatát alkalmazzák akut hasmenés kezelésére és a gyógyszeres kezelés támogatására. Polifenol tartalmának köszönhetően száj- és toroköblögetésre is ajánlják. A sejtek oxigénellátásának javításával a gyulladásos és fertőzéses folyamatok leküzdésében is szerepet játszhat.

A fekete áfonya hatóanyagai jelentős antioxidánsok. Minden olyan állapotban jelentős az egészségvédő szerepük, ahol a szabad gyökök bizonyítottan károsítanak, mert résztvesznek a pathomechanizmusban, rontják a szellemi és testi kondíciót, az immunrendszer működését. (Prof. Dr. Kéry Ágnes)

 

Homoktövis gyümölcskészítmény édesítés nélkül

A Homoktövis 500 Plus édesítés nélküli gyümölcskészítmény a homoktövis  jellemző fanyar ízével.

A készítmény kiemelkedően magas természetes C-vitamin tartalma folytán különösen ajánlható a szervezet erős terhelése, folyamatos szellemi és lelki igénybevétel, valamint stressz helyzetekben, továbbá dohányosoknak.

A C-vitamin a szervezetben életfontosságú feladatokat lát el és több életfolyamatban meghatározó a jelenléte, többek között növeli a szervezet ellenálló erejét és javítja a vas felszívódását.

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Fogyasztási javaslat: Fenőtteknek napi 3x1 evőkanál!



Fontos figyelmeztetés: az ONCO-SHOP által forgalmazott termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a hazai jogszabályok értelmében nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, étrend-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (például: onkológiai) kezeléseket.

Forrás: Rivan-Nova Kft.